Azt az utasítást kaptam, hogy írjak a blogra, mert kezd unalmassá válni. Éppenséggel nincs miről írnom, de a kötelességemnek ellentmondást nem tűrően eleget szeretnék tenni, ezért most az unalom vérbe fojtása céljából unalmas dolgokat írok. Paradox, de becsülendő dolog. Becsüljetek meg érte kérlek. Ez most értetek van. Addig is, hogy hasznos dolgot is tanuljatok, íme:
Forralt bor recept
Hozzávalók (44 személyre)
750750 ml száraz, nem túl savas vörösbor
7070 g cukor
22 rúd fahéj
88 szem szegfűszeg
33 szem szegfűbors
44 szelet citrom
22 szem zöld kardamom (beszerezhető Ázsia boltokban, pl a bp-i Fővám téri csarnokban, vagy a Cullinaris üzletekben; ha nincs elhagyható)
Elkészítés
1. A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!
2. Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
SZATEGy 2009.11.07. 13:22:58