A Hivatalos Citrompótló Blog

Mindennapi okosságok, zagyvaságok, kultúra

Friss topikok

2009.11.06. 22:56 neocitran

Unaloműzés

Azt az utasítást kaptam, hogy írjak a blogra, mert kezd unalmassá válni. Éppenséggel nincs miről írnom, de a kötelességemnek ellentmondást nem tűrően eleget szeretnék tenni, ezért most az unalom vérbe fojtása céljából unalmas dolgokat írok. Paradox, de becsülendő dolog. Becsüljetek meg érte kérlek. Ez most értetek van. Addig is, hogy hasznos dolgot is tanuljatok, íme:
Forralt bor recept

Hozzávalók (4 személyre)

750 ml száraz, nem túl savas vörösbor
70 g cukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
4 szelet citrom
2 szem zöld kardamom (beszerezhető Ázsia boltokban, pl a bp-i Fővám téri csarnokban, vagy a Cullinaris üzletekben; ha nincs elhagyható)

Elkészítés

1. A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!


2. Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk.

 


 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ahogylatjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr811505921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZATEGy 2009.11.07. 13:22:58

Becsüllek! :D És magamra is büszke vagyok, hogy kérésem számodra parancs! :) Különben meg a forraltbor recept tényleg hasznos...
süti beállítások módosítása