A Hivatalos Citrompótló Blog

Mindennapi okosságok, zagyvaságok, kultúra

Friss topikok

2009.05.22. 15:40 neocitran

Pesti mese

Ez a történet, ami barátaimmal történt, nem egyedülálló a maga nemében. Megtörténik nap mint nap fővárosunkban, bárkivel, aki az utcán, az aluljáróban, vagy a Duna parton sétál.

Történt ugyanis, hogy három csoporttársam, akikből kettő kolesztársam is egyébként, bulizni indultak az éjszakába hétköznap. Ebben nincs is semmi különös, egyetemisták, fiatalok, meg egyébként is vizsgaidőszak van, le kell vezetni a feszültséget valahogy. A Zöld Pardon nevű népszerű szórakozóhelyre el is jutottak, nem történt semmi attrocitás, kicsit ittak a srácok, de hát ebben még nincs semmi ugyebár. Ekkor úgy döntöttek, hogy továbbmennek a pesti éjszakában, és megcélozták a Morrisons 2 nevű fiatalok körében népszerű szórakozóhelyet. Ide már csak ketten indultak, mert G. hazament közben, a Boráros téren lakik, útba esett neki, a többiek pedig éjszakai busszal utaztak a Jászai Mari tér felé. Ahogy döcögtek az Ikaruson, egyszer csak felszállt két prostituált, és két strici, mintegy megszokott felállásként. (Nem akarom hangsúlyozni, hogy cigányok voltak, de hát azok voltak). Mit ad Isten, pont melléjük ült le a két örömlány, és nem is feltűnésmentesen fogdosni kezdék őket, erősen orientálódva a zsebek felé. A srácok ezt nem is tűrték sokáig, leszálltak a buszról, majd cselesen a hátsó ajtón vissza. T. nyugodtan konstatálta, hogy megvan mindene, B. azonban rádöbbent, hogy a pénztárcája hiányzik. Innentől kezdve a történet kicsit homályos, a lényeg az, hogy rövid éjszakai utazgatás után ismét rátaláltak a tolvaj bandára, ám ők egy megállóval tovább mentek. A srácok a Blahán kihívták a rendőröket, és amíg vártak rájuk, B. mérgében kirúgott egy üvegtéglát a korlátból. Azért is volt különösen bosszantó a dolog, mert a pénztárcáját még az édesanyjától kapta, aki már nem él. Nem beszélve az iratokról, amik pótlása költséges és időigényes. Minden hasznuk 500 Ft lehetett a kurváknak. Szóval, az az üvegtégla nagy hanggal széttört a betonon, és lám, rögtön 3 rendőr szaladt fel az aluljáróból. B.-t bilincsbe verve vitték el a rendőrörsre, a kiérkező rendőröket pedig már egyáltalán nem is érdekelte a rablás. B.-t másnap délben engedték el, valószínűleg majd jól megbírságolják, a tolvajok pedig ismét megússzák, már ki tudja hanyadszor, pedig ha a rendőrök akkor követik a srácok útmutatását, valószínűleg még megtalálják a négy illetékest. Ez van, ez a mai Budapest, a mai Magyarország.

A történethez még az is hozzátartozik, hogy miközben T. ballagott haza hajnaltájt, a cigányok (azok voltak, na) a rendőrörs előtt bandáztak, és ott kezdték el minden ok nélkül követni. Á, biztos csak sétálni mentek.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ahogylatjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr161137598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Caldee 2009.05.23. 19:15:12

http://www.youtube.com/watch?v=s1Km4bTiJ0A

Csak ennyit tudok hozzáfűzni
süti beállítások módosítása