A Hivatalos Citrompótló Blog

Mindennapi okosságok, zagyvaságok, kultúra

Friss topikok

2008.08.25. 13:57 neocitran

Mi lesz velünk?

Vége hát a 2008-as pekingi olimpiának. 3 arany 5 ezüst 2 bronz, 21. helyezés az éremtáblázaton. 1924 óta nem volt ilyen szegényes a magyar csapat mutatója. A 4 évvel ezelőtti 14. helyhez képest csak a 21. sikerült. Pekingben magyar átokról beszéltek egészen az első aranyig. Ehhez persze az is hozzátartozik hogy kézilabdás lányainkat majdhogynem a bírók ejtették ki, két vívónkat egymás ellen sorsolták, két öttusázónkat ledobta magáról a ló, és még sorolhatnám. De valójában nem ebben kell keresni a probléma kulcsát.

Nézzünk csak a dolgok hátterébe. Az is egy másik kérdés, hogy kínai ellenfelekkel esélyünk sem volt, ez nyílvánvaló. Ássunk még mélyebbre. A mai magyar állapot, ez a morál, ami ebben az országban létezik, az sajnos kihat mindenre. Még a sportra is. Ez az ország egy olyan állapotba került, amire már régóta nem volt példa. Az emberek elvesztették a hitüket mindenben, mindenkiben. Nincsenek pártok, képviselők, embertársak, akikhez bizalommal fordulhatnának. A közerkölcs csapnivaló, szárnyal a feketemunka, a bűnözés, egyre kevesebben járnak templomba, Európában nálunk a legtöbb az alkoholista, a narkós, az elvált és az öngyilkos. Kevesen születnek, sokan halnak, fogyunk, nem is lassan, mások meg szaporodnak, de erről most nem szeretnék szót ejteni.

Szó mi szó, a helyzet nem éppen rózsás, és ebbe kezdünk beletörődni, siránkozni, amihez már jól értünk. Beletörődünk, hogy az olimpián is egyre rosszabbak leszünk, aztán kesergünk a múltunkon. Tenni persze nem teszünk semmit, pedig csak annyi kéne, hogy 3 gyereket vállalok, tisztességesen dolgozom, keresztény hitre tanítom a gyerekem, segítek a másik embereken, stb... Teljesíthető mindenki számára. Új szemléletmód, új pártok, új közélet szükséges, mert ez az út sehova nem vezet, csakis a pusztulásba. Beteljesülne a herderi jóslat, vagy tényleg tesztek valamit emberek??? Mi lesz veled Magyarország, mi lesz veled...

5 komment

Címkék: peking gyurcsány, magyarország, 2008, olimpia,


A bejegyzés trackback címe:

https://ahogylatjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr77969424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_97023 2008.08.25. 17:23:17

Jogos, egy dologba tudnék belekötni kedves barátom, azt írod többek között, hogy "pedig csak annyi kéne, hogy 3 gyereket vállalok...stb Teljesíthető mindenki számára" Itt a gáz, ugyanis ez nem igaz, pont előtte taglalod miért is nem, mert nem adottak a körülmények és rengeteg szegény család él aki ha még tisztességesen is dolgozik, keresztény hitre neveli gyermekeit, segít másokon, akkor sem fognak tudni 3 gyereket vállalni vagy ha tudnak is csak nagyon nyomorúságos körülmények között.(ezt pedig nem akarják és nem is akarhatják).

karfiolleves 2008.08.26. 10:15:39

Igazad van, a 3 gyereket nehéz bevállalni, sokaknak még az 1-et is. Ez csak egy irányadás, persze vannak buktatói is, mint mindennek.

dAvE 2008.08.26. 13:48:02

Lehet h igazad van abban Feri h a mai politikai, illetve társadalmi helyzet miatt szerepeltek így a sportolóink, én is szeretném azt gondolni h emiatt van. De felvázolnék egy másik lehetőséget is. Hogy könnyebben értsétek mire is gondolok egy fiktív példán keresztül fejtem ki gondolatmenetemet: vegyünk egy úszót. Ez az úszó kicsi gyerek kora óta jár az edzésekre, hajnalok hajnalán kel h elmenjen az uszodába és több órás kemény edzés után még suliba is kell mennie. Nagyon kemény élet ez, de elszántan dolgozik h egyszer kijusson az olimpiára. Egyre jobban fejlődik, versenyeken indul el, elég sokat meg is nyer, tehetséges és szorgalmas. Telnek múlnak az évek és ahogy egyre nagyobb lesz azzal párhuzamosan egyre jobb is, időközben viszont Magyarországon egy karvajorrú, ellenszenves politikus kerül hatalmora akiről idővel kiderül h hazudozik és h elkúrta. Természetesen őt is rendkívűl zavarta a dolog de elhatározta h ez nem lesz kihatással rá vagy a sport karrierjére, egy igazi sportoló a rossz gazdasági és politikai viszonyok között is sportoló marad, gondolta: nem azért edzett kisgyerek kora óta h most emiatt a senkiházi miatt sutba vágja mindazt amiért ezidáig küzdött. Kemény munkájának meg is lett a gyümölcse hiszen kijutott az olimpiára... És most akkor kérdem én: ha ez az úszó kijutott az olimpiára és felállt a medence szélén lévő kőre, akkor szerinted az jár a fejében h: áhh most nem adok bele mindent hiszen a gyurcsány van hatalmon és különben is milyen rossz az ország morálja... Véleményem szerint egy igazi sportolóra ez nem lehet kihatással és szerintem ezen az olimpián sem volt kihatással sportolóinkra. Sajnos a sportba erősen beleszőtték a politikát, akár tetszik ez nekünk akár nem. Nem is véletlen h Kína és az Usa így szerepeltek, hiszen két ilyen nagyhatalom nem is engedheti meg magának h az Olimpián rosszul szerepeljenek mert az ugyebár milyen fényt vetni rájuk mint "nagyokra". Manapság is több mint 20 féle doppingszert nem tudnak kimutatni, a géndoppingról nem is beszélve (nézzétek csak meg h néz Phelps, óriási kezek és lábak, szinte már abnormáslis) Én abban is biztos vagyok h másképp kezelik mondjuk Kína, Usa vagy éppen Magyarország sportolóinak doppingvizsgálatát... Tehát végül arra akarok kilyukadni h nem feltétlenül a mai belpolitikai, gazdasági vagy társadalmi helyzet miatt szerepeltünk így az olimpián, nem mindig abból kell kiindulni. Hallottatok már Jim Braddock-ról? Nemsemmi csávó volt, láttam róla nemrég egy dokumentumfilmet. Ittvan róla egy írás: http://www.profiboksz.hu/cikk.php?id=167&print=1 ebből viszont kifelejtették h miután nem boxolhatott és a gazdaság is összeomlott a segély mellett h eltartsa a családját 3 helyen is dolgozott, és miután világbajnok lett visszafizette az összes felvett segélyt...Olvassátok el a linkelt írást, megéri.

Ismeretlen_97023 2008.08.26. 14:44:54

Az első részében van valami, bár szerintem itt Feri nem is igazán erre gondolt, mert az biztos, hogy egyik sportoló sem azon gondolkodik a döntőben vagy akármelyik megmérettetésen, hogy éppen mennyire dübörög vagy nem dübörög az ország gazdasági helyzete.Viszont az ország helyzete és az olimpiai érmek között kétség kívűl van összefüggés, hiszen nem gyenge kis adósságban úszik Magyarország és ezt egy bizonyos politikai réteg "csinálta meg" (itt nem konkrétan csak az mszp-re gondolok) így természetesen a magyar sportra ritka gyér összeget költenek évente, ami nem hinném, hogy annyire felemelné a magyar sportot.A második részével az írásodnak annyira nem értek egyet Mugnaio, igazából nem is ahhoz kötném Kína cirka 50 aranyérmét, hogy ők nagyhatalom, szimplán Kínában 30 millió hivatásos kosárlabdás van ami 3-szorosa a mi népességünknek, tehát van bőven "nyersanyag".Ellenpéldának meg ott van Izrael, a hivatalos zsidó állam, a "kiválasztott nép", mindenki tudja milyen befolyásuk van az egész világon, mind az oktatásban, mind a médiában stb., mindenki tudja, hogy nem apró pénzzel dobálóznak és hogy a világ egyik legerősebb hadseregét tudhatják magukénak és még sorolhatnám a dolgaikat, mégis...a 84. helyen kullognak egy kikúrt bronzéremmel,érdekes.Mindenesetre örülök a hozzászólásodnak vélemények,ellenvélemények,érvek és ellenérvek ha ezeket kutúrált módon ütköztetjük, csak tanulhatunk egymástól.Ámen.

dAvE 2008.08.26. 14:59:55

Igen azt én is bele akartam írni h az is benne van a pakliban h több ember tehát több választási lehetőség, ez így igaz csak már így is elég hosszú volt az írásom és kicsit el is kalandoztam és már nem raktam bele. Amúgy pont ebből kifolyólag szerintem Magyarország a nemzeti jövedelemhez és a népességhez képest még így is szépen szerepelt, mégha nem is olyan jól mint 4 éve de ott vagyunk a világ élsportjában. (még ha nem is fociban... xD :D)
süti beállítások módosítása