A Hivatalos Citrompótló Blog

Mindennapi okosságok, zagyvaságok, kultúra

Friss topikok

2009.10.14. 20:26 Caldee

Szar az idő, ezért olvasgatok és megosztom veletek

Elgondolkodtató rovatunkban ma Kőházy "FankaDeli" Ferenctől idéznék, nem először teszem, nem véletlenül. Én is csak úgy tudnék fogalmazni, ahogy Skywalker Zsolti, Dabas csövese mondta nekem annó;"Öcsi, neked bizsereg valamit a szád".

"A románokat nem szereti a magyar. Ahogy a szlovákokat sem szereti. Továbbá nem szeretjük a szerbeket és az ukránokat sem. Lehet leülni egy szép kerek asztalhoz, lehet fotózkodni és lehet aláírni papírokat, meg ilyen-olyan módon nyilatkozni, de ez akkor is így marad. Így volt és ebben a formában így is fog maradni. Még kimondani is rossz azt a szót, hogy román vagy éppen szlovák, ahogy feléjük a magyar szó is sértésnek számít. Nálunk nem azért van ez mert gyűlöljük ezeket a népeket, hanem mert félünk tőlük. Ők persze azt állítják, hogy nekik van félni valójuk, de minden gondolkodó és valamelyest felvilágosult magyar ember tudja, hogy itt egyedül nekünk van félni valónk. A felvidéki helyzet már-már reménytelen, hiszen a szlovák politikai a mai napig a Benesi dekrétumok mentén pusztít mindent ami magyar. Ahogyan reppelem, a "tolvaj gyűlöli azt akit meglopott". A legegyszerűbben valóban úgy lehet megfogalmazni a magyarság újkori definícióját, hogy magyar az az ember akinek fáj Trianon. No persze könyvet tudnék én is és még oly sokan írni arról, hogy mit is jelenthet magyarnak lenni, de talán Trianon a legbiztosabb közös kiinduló pontunk. A magyar népet meglopták és lábait törték ahogy szintén egy számban említem. Hozzávetőleg 40 millió magyar lenne jelenleg ha az elmúlt 500 évben nem gyilkoltak volna minket halomra és nem sújtott volna minket annyi háború. 40 millió helyett 14 millióan vagyunk, akiből jó ha van pár százezer aki még a vérét adná a hazáért. Bizony ide jutottunk és nem is ezt kell most ragozni, hiszen erről más helyeken esik szó bőven.

Sok székely embertől kérdeztem, hogy hogyan tudná megfogalmazni a románság lényegét illetve, hogy mit érez a románokkal kapcsolatban. Érdekelt a téma, hiszen a szlovákság "tót" valamint "hegyi-tót" létformáját is meg kell ahhoz érteni, hogy fel tudjuk fogni mi történt és mi történik a magyarsággal a mai napig Felvidéken. Sajnos legalább olyan lesújtó a helyzet a románsággal kapcsolatban mint Felvidéken. Minden erdélyi magyar illetve székely ember azt válaszolta nekem, hogy a románság a romboláshoz és az "eltipráshoz" ért, máshoz nem nagyon. Ez persze most biztos nagyon szörnyen és túlzóan hangzik, de én ezt 3 nap alatt meg is tapasztaltam. Belegondolni is hajmeresztő, hogy akkor 80 éven át mit élhetett meg népünknek ez az elszakadt része. A román bizony gyűlöli a magyart és úgy tapossa ahogy csak tudja. Hamarosan felmorzsolódik a maradék székelység és Erdély visszafordíthatatlanul román kézre kerül. Csak a tavalyi évben 250.000 fiatal erdélyi magyar hagyta el szülőföldjét. Ennek ellenére a jelenlegi székelység még mindig 700-800 ezres lélekszámban él, két tömbben. Még megfordítható a folyamat, de valóban már csak pár évünk van rá és egy liszaboni szerződést aláíró, hazaáruló Fidesszel vagy Mszpvel nem fog menni.

Sok embertől hallhatta már az olvasó, hogy aki járt Erdélyben, akkor járt először "otthon". A házak szürkesége egyik pillanatról a másikra ugyanis "elfogy" és a szemétkupac is köddé válik. Ahogy Erdélybe ér az ember, mintha a halál pillanata előtt leforgó film lenne, olyan hirtelen. Egyik méterről a másikra megváltozik a táj, megváltoznak a színek. Nem szotyiznak az emberek és nem kopáran állnak ki beton alapjukból a fák. Erdély szépsége egy magyar számára leírhatatlan, fura paradoxon. Rögtön megfogalmazódik az emberben, hogy jól tudták mit rabolnak el tőlünk és ha valaki ismeri Trianon történetét, hát tudhatja, hogy a román lobbisok tudták mitől döglik a légy. Míg mi "itthon" magyaráztuk a Nagy-Magyarországot és érveltünk, addig a küldötteket Bukarestben "halálra" kurváztatták és itatták. Mi pedig itt tartunk. Ez sajnos nem mese és nem is legenda, főleg azok számára akik már belekóstoltak az élet banálisan-komoly dolgaiban. Ez bizony így megy az emberek között. Országhatárok és milliók sorsai azon múlnak, hogy ki milyen lábbal kel fel.

Nehezen tudom sorba szedni amiket és ahogyan tapasztaltam. Nehéz azt megfogalmazni, hogy az alapvető nemzeti jelképeink nemhogy a házakban, hanem a házak külsején is ott vannak, amelyeket saját hazánkban már szó nélkül lenáciznak. Itt egy házban annyi címer és kokárda van, mint itthon egy lépcsőházban. Talán nem nehéz kitalálni, hogy ez volt a minimum ahhoz, hogy a székelység ne veszítse el több mint 80 éven keresztül az identitását. Amíg a nagyvárosokban már többnyire elrománosodott magyarok élnek csak és azok is foltokban, addig székelyföldön nem értenek románul és úgy próbálják kisilabizálni, hogy mit is akarhat a rendőr.

Mariska néni, akinél megszálltunk, egészen lenyűgöző "hölgy" volt. Ahogy arról mesélt, hogy kislány fejjel nézte Horthy Miklóst a lovon, ahogy bevonul a falujukba, még mindig olyan éles számára mintha tegnap lett volna. Ez bizony gyomorszorító "mese" egy FankaDeli számára. Mi persze sehova nem fogunk bevonulni, hiszen még a belső ellenséget sem tudjuk felszámolni, nemhogy visszavennénk azt ami a miénk. De talán az unokáink már tényleg magyarok lehetnek, ahogyan reppeltem 2006-ban. Ez hamarosan el fog dőlni, hiszen ha nem állítjuk fel a hadseregünket, ha nem tanítjuk meg a fiatalokat normális életet élni és ha nem fognak a lányok gyermekeket vállalni, hanem a Szex és New York útját választják, akkor tudhatjuk, hogy elvesztünk. Jó ha tudja az olvasó, hogy a Fidesz már akkor aláírta a liszaboni szerződést, vagyis az Európai Unió alkotmányát, amikor annak a magyar fordítása még el sem készült és maga a dokumentum több ezer oldal. A liszaboni szerződés pedig felszámolja a nemzetállamokat, hamarosan a tervek szerint Tony Blairt helyezi az Unió élére és a jövőben bevezeti az angol nyelvet hazánkba is. Ez vár ránk 30 éven belül. A lányoknak pedig bevezeti a művi meddőséget ami azt jelenti, hogy akár már egy kamaszlány is eldöntheti, hogy ő nem akar majd gyereket az életében és 3 tabletta bevételével egy életre meddővé teheti magát. Ez az amit úgy hívnak, hogy egészen egyértelmű agymosással egybekötött népirtás és aki ezt aláírja az nem más mint hazaáruló. Természetesen a jelenlegi parlament minden tagja aláírta szó nélkül. Orbán Viktor is. Meg lehet nézni az országgyűlés weboldalán bármikor. Orbán Viktor bizony bevonulna a maradék hadseregünkkel Erdélybe, ha az adná meg számára a hatalmat, de manapság "nem ez a kelendő eszme". Van aki érti ezt de biztos van olyan olvasó aki nem."

A teljes írás megtalálható a www.fankadeli.hu oldalon, elhagytuk magunkat címmel.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ahogylatjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr541450630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása