A Hivatalos Citrompótló Blog

Mindennapi okosságok, zagyvaságok, kultúra

Friss topikok

2008.07.11. 18:39 neocitran

Tóépítés

Gyuri barátom még valamikor elszólta magát, hogy fel akarja újítani a kerti tavukat, és én kapva a remek alkalmon fel is ajánlottam szerény szolgálatomat az ügy érdekében

A munka 3 napig tartott, keddtől csütörtökig. Egy szegény cseresznyefát kellett először megcsonkítani, és köcsög-fává alakítani (nem pejoratív!), majd a régi tavat megsemmisíteni és az újat megteremteni. Ehhez nem kellett más, mint lapát, ásó, gereblye, csákány és két (vagy három) ember. Furcsa, hogy puszta földmozgatásokkal mekkora hatást lehet elérni. Itt is igaz az a szabály, hogy az alkotáshoz először pusztítani kell. A legszívbemarkolóbb az volt, hogy egy teljes hangyakolónia élőhelyét kellett szétrombolni.

 

 

 

Ajánlom a kerti tavazást mindenkinek, mert ha elég élelmes az ember, olcsón meg lehet oldani. Pl.: a méregdrága tavi szűrő helyett mi saját magunk készítettük el a berendezést, és még talán jobb is lett, vagy a drága tófólia helyett mezőgazdasági fóliát vettünk, ami szintén tökéletesen megfelel, tüzépről hoztuk a köveket, stb. Ne dőljetek be a multik kizsákmányoló ajánlatainak! Leleményesség, ennyi az egész.

Na persze nem csak munkából áll egy tóépítés. Elengedhetetlen hozzá egy üveg jó bor estére, illetve a kerti törpe, aki a legjobb arc a kertben.

3 komment

Címkék: kert, dunavecse, gyuri,


A bejegyzés trackback címe:

https://ahogylatjuk.blog.hu/api/trackback/id/tr49969418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dAvE 2008.07.11. 19:57:15

Feri a jómunkásembör! :D Kellett volna egy ásóratámaszkodós képet is csinálni! :P :D

Rizi Peti 2008.07.11. 21:39:43

Jó ez a blog, minden elismerésem a tiétek!!!:D

Kulcsár György 2008.07.16. 20:40:57

Szép napokat éltünk meg együtt a közös alkotás, és borozás na meg heroes-ozás közepette, és az eredmény: a nap minden órájában megcsodálom, mégegyszer Köszönöm kedves barátom.
süti beállítások módosítása